1. Welcome! Please take a few seconds to create your free account to post threads, make some friends, remove a few ads while surfing and much more. ClutchFans has been bringing fans together to talk Houston Sports since 1996. Join us!

Windows 7 Internet Connection Problems

Discussion in 'BBS Hangout' started by twhy77, Jul 16, 2012.

  1. twhy77

    twhy77 Contributing Member

    Joined:
    Nov 21, 2002
    Messages:
    4,041
    Likes Received:
    72
    Bbs-

    Here's the deal. I bought a new laptop to take the bar exam last summer. It was a cheap Lenovo, running Windows 7, 4GB of RAM. Worked like a dream up until this past May.

    Every time I get on the internet, it takes awhile for things to load up. After that, I will have about 8-9 minutes of ok surfing time before it just refuses to load any pages. I essentially have to restart the computer, or let it be for about 20 minutes before it functions normally again.

    Things that are weird.

    1. It is still connected to the internet because Skype works.
    2. Gmail works for some reason, and if I'm streaming hulu or youtube it stays connected for some reason.
    3. No web browser can connect.
    4. I've tried the following, which restored my connection briefly but doesn't work any more:

    5. I don't think that it is a firewall problem because I wouldn't be able to connect at all if it were.
    6. Google is unhelpful at this point.
    7. My guess is there is something wrong with the 64 bit Windows 7, but I was hoping someone here could shed more light on the problem.
    8. The problem is not just at my house but on every internet connection that I go to.
     
  2. astros99

    astros99 Contributing Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    754
    Likes Received:
    83
    Why not back up files and reformat?
     
  3. aeroman10

    aeroman10 Contributing Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,695
    Likes Received:
    50
  4. MIAGI99

    MIAGI99 Member

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    311
    Try booting in safe mode with networking and see if issue persists. If not, then it is a software/settings issue. In Msconfig try selecting "normal startup" and see if that solves issue. Check for updates for your wifi card on the manufacturer website or update windows as well. scan for viruses etc. too.
     
  5. twhy77

    twhy77 Contributing Member

    Joined:
    Nov 21, 2002
    Messages:
    4,041
    Likes Received:
    72
    Thanks, will let you know what I find.
     
  6. Invisible Fan

    Invisible Fan Insider Newsletter™ 2X Diamond Member

    Joined:
    Dec 5, 2001
    Messages:
    35,266
    Likes Received:
    16,199
    I has aproblem like this when i had a vpn client installed. It was running my proxy settings.

    Need more info for more suggestive
     
  7. Cowboy_Bebop

    Cowboy_Bebop Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    4,503
    Likes Received:
    122
    First of all what browser are you using? Are you connecting through wi-fi or cable? How about try installing another browser or totally uninstall your browser and clear everything and reinstall it. It could either be the browser with extensions or plugins or addons not cooperating or you have a virus or some stupid stuff install on your browser unnoticed.
     
  8. kaleidosky

    kaleidosky Your Tweety Bird dance just cost us a run

    Joined:
    Mar 20, 2002
    Messages:
    15,082
    Likes Received:
    1,352
    i'd go with this also without being hands on..
     
  9. Harrisment

    Harrisment i had suffice

    Joined:
    Jun 20, 2001
    Messages:
    15,392
    Likes Received:
    2,153
    Agree with trying safe mode. I'd also create a new user account and log on with that and perform your tests. That will tell you if it's something profile specific.
     
  10. AMS

    AMS Contributing Member

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    9,646
    Likes Received:
    216
    Could be a faulty driver. Update it.
     
  11. wreck

    wreck Contributing Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    3,551
    Likes Received:
    47
    Bad host file?

    Run hitman pro.
     
  12. Mr. Brightside

    Mr. Brightside Contributing Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Messages:
    18,821
    Likes Received:
    1,884
    Have you tried replacing your wireless card? I've had an issue before with a faulty wireless card not properly connecting to the internet. You can buy one of those external wireless adapters that plug in via USB to test it out. Just make sure to disable your current wireless card when you do this.
     

Share This Page

  • About ClutchFans

    Since 1996, ClutchFans has been loud and proud covering the Houston Rockets, helping set an industry standard for team fan sites. The forums have been a home for Houston sports fans as well as basketball fanatics around the globe.

  • Support ClutchFans!

    If you find that ClutchFans is a valuable resource for you, please consider becoming a Supporting Member. Supporting Members can upload photos and attachments directly to their posts, customize their user title and more. Gold Supporters see zero ads!


    Upgrade Now